Avantajele infiltrațiilor intra-articulare cu colagen

Suprasolicitarea, procesul de îmbătrânire și evenimentele traumatice pot afecta sistemul musculo-scheletic prin lezarea fibrelor de colagen din mușchi, articulații, tendoane și ligamente. Acest lucru poate deteriora grav motricitatea noastră. Din fericire, avantajele infiltrațiile intra-articulare cu colagen sunt acelea că pot duce la rearanjarea acestor fibre în ordine normală, liniară și paralelă și pot induce regenerarea țesutului.

Dispozitivele medicale cu colagen sunt folosite în diverse domenii medicale precum: reumatologia, medicina de reabilitare, medicina sportivă, sau ortopedia.

Produsele injectabile cu colagen Guna sunt alese de către medici pentru tratamentul pacienților lor din mai multe motive. Acestea au o gamă largă de aplicații și datorită mecanismului lor de acțiune nu s-au observat efecte secundare sau alergii în urma tratamentului cu colagen. Produsele Guna opresc durerea, îmbunătățesc simptomatologia și pot duce la repararea completă a țesutului. Substanțele din care sunt concepute sunt biocompatibile și produsele sunt foarte sigure.

avantajele infiltrațiilor intra-articulare cu colagen

Ce fel de colagen folosesc infiltrațiile Guna?

Dispozitive medicale Guna folosesc tipul 1 de colagen porcin care este mult superior altor tipuri de colagen de origine animală deoarece se aseamănă cel mai mult cu al oamenilor. Acest tip de colagen este foarte bine asimilat de corpul uman și rareori provoacă un răspuns imun, de aceea are un nivel ridicat de siguranță în utilizare. Este foarte solicitat în neurologie, chirurgie estetică sau chirurgie gastroenterologică.Pentru livrarea unui produs de cea mai bună calitate, pur, cu caracteristici chimico-fizice care oferă siguranță, Guna supune colagenul la trei procese industriale:

  • Identificarea și validarea conformității țesutului porcin
  • Extracția
  • Pregătirea și sterilizarea / inactivarea virală a extractului de colagen

Dispozitivele medicale Guna sunt o linie de 13 injectabile diferite pentru tratamentul bolilor care afectează sistemul musculo-scheletic. Fiecare produs conține colagen și substanțe auxiliare specifice de origine naturală și oferă un suport mecanic neinvaziv zonei implicate. Funcția acestor produse este structurală: ele înlocuiesc, întăresc, protejează și construiesc structura histologică a fibrelor de colagen, care sunt prezente în cartilaje, tendoane, ligamente și capsule articulare. Ele oferă suport mecanic zonei implicate. 7 Dispozitive Medicale Guna Collagen sunt specifice fiecărei zone ale scheletului și bolilor asociate; 1 dispozitiv medical Guna Collagen este specific zonei nervului ischiat; 5 dispozitive medicale Guna Collagen sunt concepute pentru tratarea bolilor care afectează țesuturile de origine mezodermică.

Ce substanțe auxiliare folosesc infiltrațiile cu colagen și cum pot optimiza procedura

Guna MD-Neck este produsul Guna special creat pentru zona gâtului. El promovează mobilitatea cervicală, relaxează mușchii acelei zone, calmează durerile coloanei cervicale și susține mușchii cervicali  în afecțiunile posturii incorecte. Dioxidul de siliciu este substanța auxiliară a acestui produs, care este regăsit în majoritatea animalelor de ordin superior și are rol important în sinteza și creșterea cartilajelor.

Guna MD-Thoracic este creat pentru zona toracică și crește mobilitatea tractului toracic al coloanei, relaxează mușchii, promovează o postură corectă, calmează durerile de picioare și cauzate de mișcare și postură incorectă. Substanța inclusă în acest produs este cimicifuga, care tratează reumatismul și rigiditatea spatelui.

Guna MD-Muscle acționează în zona mușchilor  și calmează durerile de la nivelul lor, promovează buna lor funcționare, îmbunătățește mobilitatea articulațiilor, calmează durerile locale, durerea în repaus sau cauzată de postură incorectă și mișcare.Hypericum din acest produs inhibă absorbția de calciu și fosfodiesteraza ajutând la îmbunătățirea tonusului muscular.

Guna MD-Neural consolidează structura colaganelului perineului și calmează durerile locale. Colocynthisul acționează synergic cu colagenul din acest produs. Această plantă este folosită în Asia și Orientul Mijlociu pentru calmarea durerile articulare.

Guna MD-Poly îmbunătățește activitatea articulațiilor, promovează o postură corectă, calmează durerile și relaxează mușchii. Drosera este o plantă medicinală inclusă în acest produs pentru că are acțiune antiinflamatoare.

Guna MD-Tissue acționează la nivelul țesuturilor moi și luptă împotriva radicalilor liberi, împiedică îmbătrânirea țesutului conjunctiv și calmează durerile locale. Produsul conține și vitaminele C, B1, B2, B6 care au acțiune antioxidantă și împiedică îmbătrânirea țesutului conjunctiv.

Guna MD-Matrix are efect asupra matricei extracelulare și consolidează țesuturile ei în care se află colagenul. Mai mult, are efect antioxidant, la fel ca substanțele auxiliare pe care le conține, acidul citric și vitramina PP.

Guna MD- Knee este conceput să trateze afecțiunile genunchiului. În acest scop, produsul acționează pentru a îmbunătăți mobilitatea genunchiului Sustanța inclusă este arnica, care tratează inflamația acută datorată traumatismelor care afectează deseori genunchiul.

Guna MD-Hip acționează la nivelul șoldului unde calmează durerile, relaxează mușchii, îmbunătățește mobilitatea articulară și susține țesutul muscular peri-articular. Fosfatul de calciu a fost inclus în acest produs pentru că este un componentul mineral principal al țesutului osos și ajută la regenerarea lui.

Guna MD-Shoulder îmbunătățește mobilitatea umărului și a brațului și calmează durerile. Irisul este adăugat acestei formule pentru că ameliorează durerile înțepătoare de umăr.

Guna MD-Small Joints îmbunătățește mobilitatea micilor articulații ale mâinii, piciorului și gleznei și relaxează mușchii.Viola tratează, conform medicine tradiționale. Durerea carpală și metacarpală și de aceea a fost adăugată în doze mici în acest produs.

Guna MD-Lumbar este conceput pentru traumatismele zonei lombare unde promovează mobilitatea, relaxează zona lombo-sacrală, calmează orice fel de durere și susține țesutul muscular local. Planta medicinală hamamelis este utilizată din vremuri străvechi  pentru durerile de spate și traumele de la acest nivel și a fost inclusă în această formulă.

Guna MD-Ischial are efecte la nivel schiatic unde ajută mobilitatea picioarelor, relaxează picioarele și diminuează durerea membrelor inferioare după efort fizic.Rododendronul este folosit ca substanță auxiliară pentru că este faimos datorită efectului său antireumatic și împotriva durerilor neurologice, în special lombare și sciatice.

Sâmbătă, 27 noiembrie va avea loc loc un curs pentru medicii interesați de procedura cu infiltrații intra-articulare de colagen Guna folosită în Traumatologie și Ortopedie, susținut de doctorul Bogdan Mândrescu, la sediul Italtrade & Co din Calea București. nr. 74, Tunari, Ilfov. Locurile sunt limitate dar premiile în urma participării la curs sunt pe măsură. Vă așteptăm!

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.