Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza constă în transpirația excesivă, care poate apărea pe tot corpul sau în zone localizate, în special pe palme, tălpi, axile sau față. 

Cum apare hiperhidroza?

Hiperhidroza apare fiziologic atunci când facem mișcare, când suntem nervoși sau când avem febră. Diverse boli pot da, de asemenea, naștere unei hiperhidroze generalizate, cum ar fi tulburările tiroidiene, scăderea glicemiei sau tulburările sistemului nervos, printre altele. Unii oameni suferă de hiperhidroză semnificativă și recurentă la nivelul palmelor, tălpilor, feței sau axilelor care îi pot împiedica și condiționa viața socială sau profesională. 

Hiperhidroza are o soluție?

Există tratamente care reduc foarte mult hiperhidroza, deși temporar, și altele, precum simpatectomia și miraDry, care sunt permanente. 

Ce măsuri generale pot ajuta la controlul transpirației excesive?

Pulberile de talc pot ajuta la nivelul hiperhidrozei pliurilor și picioarelor. Există și branțuri cu o mare capacitate de absorbție a transpirației. Spălarea excesivă a mâinilor trebuie monitorizată. Transpirația în sine favorizează deja mâinile uscate, care se pot agrava cu utilizarea săpunurilor și spălărilor repetate. 

Există tratamente topice eficiente?

Pe piață există diferite produse, fie sub forma de spray-uri, batoane sau loțiuni care sunt eficiente în cazurile de hiperhidroză ușoară sau moderată. Sunt compuși pe bază de săruri de aluminiu. În mod ideal, acestea ar trebui să fie aplicate noaptea pe pielea uscată în fiecare zi și apoi să se extindă aplicarea. Principalul dezavantaj al acestor tratamente este că utilizarea lor excesivă poate irita pielea și că sunt de obicei utile doar în cazurile de hiperhidroză ușoară sau moderată. 

Sunt folositoare tratamentele orale?

Există diferite tratamente, precum anticolinergicele, adrenergicele (clonidina) și anxioliticele care pot ajuta la reducerea hiperhidrozei, în ciuda faptului că sunt asociate cu reacții adverse enervante care îngreunează respectarea și menținerea tratamentului. Principalele efecte secundare sunt vedere încețoșată, retenție urinară (anticolinergice), hipotensiune arterială (clonidină) sau somnolență (anxiolitice).

Ce este iontoforeza?

Este un dispozitiv care funcționează prin aplicarea unui curent electric de joasă tensiune prin apa de la robinet. Există modele pentru axile și mâini/picioare. Inițial, acestea trebuie folosite 30 de minute pe zi timp de câteva săptămâni.

Injecțiile cu toxină botulină pot fi utilizate pentru tratamentul hiperhidrozei?

Este un tratament care dă rezultate satisfăcătoare în hiperhidroza axilelor timp de 7-9 luni. Este un tratament relativ costisitor. Există riscul să aveți o oarecare durere, roșeață și/sau mâncărime în zona injecțiilor. Acest lucru se întâmplă la mai puțin de 10 din 100 de persoane. Există riscul ca alte zone ale corpului dumneavoastră să transpire mai mult după injecţiile pentru reducerea transpirației la axile; aceasta se numește transpirație compensatorie. Aceasta apare la 4 – 5 din 100 de persoane după acest tratament, dar de obicei se rezolvă in termen de 4 luni.

Ce este miraDry?

miraDry este un tratament rapid, ușor și relativ fără durere care vizează și elimină glandele sudoripare de la subraț. Nu numai că este un tratament destul de scurt, ci și rezultatele sunt instantanee și permanente.

Tratamentul miraDry presupune inițial aplicarea unui anestezic local. Odată ce axilele sunt amorțite, piesa de mână miraDry este plasată pe axilă și activată pentru a direcționa energia către regiunea în care se află glandele sudoripare. Există o ușoară senzație de aspirație. Este furnizată energie termică și glandele sudoripare sunt eliminate. Totodata, piesa de mână răcește subrațul, protejează pielea și oferă confort maxim pacientului.

Ce este simpatectomia?

Simpatectomia constă în distrugerea unor ganglioni simpatici care sunt accesați prin axilă și care sunt responsabili de inervarea glandelor care produc transpirația mâinilor. În prezent, este un instrument terapeutic sigur, care se efectuează sub anestezie generală cu puncte de tăiere minime datorită utilizării toracoscopiei video-asistate.

Utilizarea sa este limitată la hiperhidroza palmară severă. Este eficientă 90-100%. Este un tratament definitiv și ireversibil. Cel mai frecvent efect secundar este hiperhidroza compensatorie.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.