Fillere cu acid hialuronic sau toxina botulinică?

Atât botoxul cât și fillerele dermice sunt folosite pentru reducerea ridurilor și a liniilor fine de expresie de pe față. Vrei să știi care este cea mai potrivită alternativă pentru tine? Citirea în continuare a acestei lecturi îți va face o idee mai bună despre ambele injectabile. 

Botoxul este folosit pentru a netezi ridurile asociate cu mușchii hiperactivi, iar fillerele dermice sunt adesea folosite pentru a umple ridurile statice. Ambele proceduri estetice produc rezultate deosebite dar există mai multe diferențe care trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie asupra celei mai potrivite proceduri pentru tine.

Diferențele dintre fillerele dermice și botox

Fillerele dermice umplu țesuturile, pe când botoxul relaxează mușchii hiperactivi cu scopul de a netezi liniile de expresie, de a reduce pliurile și de a atenua aspectul ridurilor. Toxina botulinică , odată injectată, reduce temporar funcția nervoasă și oprește mușchiul să facă mișcarea care provoacă ridurile. Asta înseamnă că riduri dinamice răspund mult mai bine la tratamentul cu botox . Ridurile frunții, dintre sprâncene și din jurul ochilor, odată cu trecerea timpului, devin mai pronunțate și intervine nevoia de botox.

Fillerele dermice nu acționează asupra mușchilor. Funcția acestora este de a umple stratul dermic al pielii. Fillerele funcționează cel mai bine pe așa-numitele riduri statice, pe cele care se văd atunci când fața este relaxată. Aceste tipuri de riduri sunt rezultatul îmbătrânirii naturale. Pe măsură ce stratul dermic scade în grosime, pielea se subțiază și își pierde elasticitatea și apar ridurile. Fillerele dermice pot elimina aceste riduri pentru că măresc umplu dermic și astfel ridurile se estompează.

Botoxul este de obicei folosit pentru partea superioară a feței, așa cum este cazul glabellei și cazul ridurilor periorbitale. Fillerele dermice sunt adesea folosite pentru partea inferioară a feței. Fillerele sunt folosite pentru a combate flaciditatea în zona obrajilor și a maxilarului, pentru a mări buzele și chiar și pentru ridurile din jurul gurii și nasului. Botoxul este folosit în majoritatea cazurilor pentru combaterea liniilor de expresie din zona frunții. 

Nu există o soluție unică pentru toate, de multe ori idealul este o combinație de fillere și botox pentru nevoile pacientului. Dacă, de exemplu, doriți să adăugați volum unei anumite zone ale feței, fie că este vorba de buze și pliuri, sau de a îmbunătăți un contur, fillerele dermice sunt o opțiune excelentă. Mai mult, fillerele pot fi folosite pentru a întineri mâinile, pentru că reduc aspectul slăbit al pielii.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.