Mezoterapia, cel mai bun tratament pentru căderea părului




Mezoterapia este un tratament utilizat pe scară largă pentru căderea părului. Tratamentul este conceput pentru a furniza scalpului nutrienți esențiali precum vitamine, proteine și enzime și pentru a îmbunătăți circulația sângelui din zonă. Acești factori ajută la hrănirea foliculului de păr, ceea ce duce la o creștere mai rapidă a părului. Tratamentul s-a dovedit a fi extrem de eficient în reducerea cheliei de tip masculin.

Cum se desfășoară procedura de mezoterapie?

Înainte de procedură se aplică o cremă anestezică topică pe zona de tratament pentru a reduce orice durere sau disconfort. Această cremă este lăsată să acționeze timp de aproximativ 40 de minute.

După ce crema anestezică este îndepărtată, se injectează amestecul bogat în nutrienți în stratul mijlociu al pielii. Acest amestec nu numai că hrănește foliculii de păr existenți, dar promovează și creșterea celor noi.

Procedura durează aproximativ 30 de minute. De obicei, se recomandă 6-8 ședințe, la intervale săptămânale, pentru a obține rezultate optime. Nu există timp de recuperare, iar pacienții își pot relua activitățile obișnuite imediat după procedură.

Ce tratează mezoterapia capilară?

Mezoterapia tratează căderea părului de orice fel. Dacă descoperiți zone ale scalpului unde pur și simplu nu mai aveți păr, sau părul s-a subțiat, puteți fi un candidat pentru mezoterapia scalpului.

Cauzele pentru căderea părului sunt destul de generale și pot include stresul, dezechilibrele hormonale, sarcina sau genetica.

Unele afecțiuni caracterizate de căderea părului sunt:

Alopecia androgenetică

Alopecia androgenetică apare doar la bărbați și este cauzată de factorii genetici. Termenul „androgenetic” se referă la producția crescută de hormoni androgeni, care poate slăbi foliculii de păr. Această afecțiune este caracterizată de o retragere a liniei părului.

Alopecia involutivă

Unul dintre semnele îmbătrânirii este căderea părului. În cazul bărbaților și femeilor de peste 50 de ani, perioada dintre faza de creștere și de căderea într-un ciclu normal de păr se micșorează. Părul nou poate crește, dar într-un ritm mai lent, în timp ce căderea păruluieste mai frecventă și mai rapidă, de unde și formarea unor zone de subțiere a părului pe scalp. Acest tip de cădere a părului se numește alopecie involutivă.

Alopecia de tracțiune

O cauză mai frecventă de cădere a părului în rândul femeilor decât al bărbaților, alopecia de tracțiune este cauzată de coafurile strânse, cum ar fi împletiturile sau cozile de cal. Prin tragerea părului, în timp, acest lucru poate provoca slăbirea foliculilor de păr și ruperea părului.

Ce beneficii are mezoterapia pentru scalp?

Mezoterapia ajută la stimularea foliculilor de păr cu ajutorul unor ace minuscule, care stimulează creșterea părului,

  • Mezoterapia asigură o experiență nedureroasă și sigură, fără timp de recuperare,
  • Mezoterapia poate oferi o întinerire generală a scalpului, cu întârzierea apariției firelor albe de păr,
  • Mezoterapia reduce inflamația scalpului caracterizată de prurit.

 

Care sunt candidații pentru mezoterapie?

Bărbații și femeile deopotrivă sunt predispuși la căderea părului din cauza factorului genetic. Dacă suferiți de căderea ereditară a părului, mezoterapia este o opțiune de tratament excelentă pentru dumneavoastră.

Un alt factor care duce la căderea părului este îmbătrânirea. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru devine mai slab, iar acest lucru se aplică și scalpului.

Dacă suferiți de alopecie de orice fel, puteți fi un candidat pentru tratament.

Când apar primele rezultate ale mezoterapiei?

Este important de reținut că tratamentul nu dă rezultate imediat. Foarte rar ca oamenii văd rezultate după un singur tratament. Pentru majoritatea persoanelor, rezultatele încep să apară după două-trei tratamente. Linia părului devine vizibil mai plină și orice chelie este acoperită în mare măsură.

Pentru rezultate excelente este important să facem tratamentul de cel puțin 6 ori, la interval de o săptămână.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.