Totul despre epilarea definitivă cu laser

Află totul despre epilarea definitive cu laser, și ceva în plus! Te-ai întrebat vreodată care sunt indicațiile și contraindicațiile acestui tratament corporal, cine poate fi candidat, care este mecanismul de acțiune al laserului și care laser e cel mai potrivit pentru pielea ta? Vom discuta toate aceste în continuare.

Epilarea cu laser este o opțiune permanentă, care are avantaje dincolo de îndepărtarea părului. Spre exemplu, pentru persoanele care au fire de păr crescute sub piele și așadar, pete pigmentare datorate acestora (fenomen întâlnit deseori la persoanele cu fototipuri cutanate închise), epilarea definitivă elimină cu brio toate aceste imperfecțiuni.

Cum funcționează epilarea cu laser?

Laserul funcționează prin emiterea unor impulsuri luminoase asupra foliculului de păr, la nivelul căruia melanina din folicul absoarbe căldura generată de impuls și astfel se sparge. Dacă nu există destul pigment în foliculul de păr deschis la culoare, tratamentul poate întârzia să fie eficient la unele persoane cu tenul deschis. De asemenea, persoanele cu pielea mai închisă pot primi tratament, dar pot fi mai susceptibile hiperpigmentării pielii ca efect secundar. Cu toate acestea, reglarea cantității de energie și a lungimii de undă a laserului pot asigura rezultate excelente și pentru pielea închisă la culoare.

Adevărul despre epilarea definitivă cu laser

  • Ședința cu laser se situează undeva între „dureroasă” și „nedureroasă”

Este important de reținut că pacienții pot resimți grade diferite de disconfort în funcție de toleranță.  În orice caz, nu este vorba despre un proces dureros. Mai mult, utilizarea celei mai noi tehnologii de răcire a pielii incorporată în aceste dispozitive pot atenua foarte mult disconfortul unui pacient.

Există unele zone unde pielea este mai subțire și deci, mai sensibilă decât în altele, cum ar fi zona bărbiei sau zona nasului, în comparație cu zona brațelor. În mod similar, specialiștii notează că un disconfort sporit se resimte atunci când temperatura corporală a pacientului este mai ridicată decât în mod obișnuit.

  • Rezultatele vor apărea în timp

Nu vei vedea îmbunătățiri imediat după prima ședință. Va dura cam 2-3 săptămâni să vezi o îmbunătățire după rezultatul primului tratament. Este important să respecți programările și numărul de vizite stabilite cu medicul. Dacă se întâmplă să lipsești de la vreuna, rezultatul ar putea întârzia să apară. Diferențe semnificative ar putea apărea după 8 săptămâni la unele categorii demografice, pe când la altele după 12 săptămâni.

În ceea ce privește distanța dintre tratamente, aceasta variază de la persoană la persoană, dar în general:

  • Părul facial crește mai repede și trebuie tratat la fiecare 4 săptămâni.
  • Părul de la picioare crește lent și poate fi tratat la fiecare 12 săptămâni.
  • În afară de aceste două zone unice de tratament, 8 săptămâni între tratamente este un barometru bun
 
  • Uită de antrenamentele fizice după ședința cu laser

Pe de o parte, procesul de îndepărtare a părului cu laser este una dintre cele mai simple proceduri din industria tratamentelor cosmetice. Nu va fi nevoie să îți iei liber de la serviciu pentru că tratamentul durează aproximativ 20 de minute și îl poți face chiar și în pauza de prânz. Cu toate acestea, nu este recomandat să mergi la sală sau să depui efort cel puțin 24 de ore după tratament. Motivul pentru aceasta este faptul că epilarea cu laser încălzește pielea și în urma activităților fizice, se poate crea un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor, care, după înmulțire, pot duce la apariția unor pete pe piele.

  • Evită epilarea prin orice alte metode în timpul epilării cu laser

Este esențial să renunți la rutina ta de epilare (cu ceară, epilator, lamă) cu 6 săptămâni înainte de epilarea cu laser. Rădăcina părului trebuie lăsată intactă între ședințele cu laser, iar eforturile tale de îndepărtare a părului acasă vor anula efectele laserului. De asemenea, trebuie să eviți epilarea timp de cel puțin șase săptămâni după laser.

Deși există aceste perioade în care părul trebuie lăsat să crească, se recomandă ca zona țintă să fie rasă cu câteva zile înainte de programare. Motivul pentru aceasta este faptul că laserul în sine poate irita și chiar arde pielea din jur, dar se pot atenua ambele efecte prin bărbierirea suprafeței înainte.

  • Evită expunerea la soare

Expunerea la lumina UV naturală trebuie evitată cu 6 săptămâni înainte de tratament, în timpul tratamentului și 6 săptămâni după tratament. Aceste ședințe de epilare sunt recomandate a fi efectuate în timpul sezonului rece, toamna sau iarna. Cu toate acestea, dacă le faci vara, cu două săptămâni înainte de prima ședință de epilare ar trebui să folosești SPF pe întreg corpul. Iar dacă ești bronzată, trebuie să aștepți până îți dispare bronzul înainte de a începe terapia cu laser. Precum în cazul mai multor proceduri cosmetice, expunerea la soare nu numai că extinde timpul necesar pacientului pentru a observa rezultate, dar poate duce la complicații suplimentare.

Care laser este cel mai potrivit pentru mine?

Laserul non-ablativ  este un tip de laser care trece prin piele fără a distruge epiderma și stratul inferior (precum în cazul laserelor ablative). Așadar, disconfortul resimțit este mai mic. Unele lasere folosesc o cremă anestezică înainte de începerea tratamentului pentru a reduce disconfortul. În schimb, laserul Quanta System Thunder nu necesită cremă anestezică, pentru că folosește o nouă tehnologie unic incorporate în acest laser, numită Qool-Air. Cu ajutorul acesteia, un flux de aer răcește pielea chiar în timpul tratamentului. În plus, laserul permite ca fluxul de aer și fasciculul laser să iasă simultan, ceea ce elimină disconfortului pacientului și reduce durata de tratament.

Pe lângă acestea, laserul Quanta este singurul de pe piață potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul tău, datorită lungimilor de undă incorporate, pe care le poate folosi, separate sau împreună, în funcție de pacient. Lungimea de undă Alexandrite este cea mai potrivită pentru fototipurile I-III, emisia simultană este noul standard de aur pentru fototipurile IV-V și pentru pielea bronzată, în timp ce Nd:YAG este cea mai sigură pentru fototipul VI. Celelalte lasere utilizează o singură lungime de undă, de aceea nu pot fi utilizate pentru tipurile de ten întâlnite la unii pacienți.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.