Intra-Lock L-PRF

Fibrină - bogată în Leucotrombocite - Intra-Lock International

L-PRF ™ este o combinație 3-D autogenă de fibrină bogată în trombocite derivată din sângele pacientului. O procedură simplificată are ca rezultat producerea unui strat subțire și comprimat de fibrină bogată în trombocite, care este puternic, flexibil și potrivit pentru suturare. Această rețea naturală de fibrină este bogată în trombocite, factori de creștere și citokine care sunt derivate din trombocitele și leucocitele din sânge. S-a raportat că prezența acestor proteine produce vindecare rapidă, în special în primele șapte zile critice după plasare. Această rețea promovează migrația și proliferarea celulelor mai eficiente fără aditivi chimici sau bovini pentru trombină.

Din punct de vedere clinic, fibrina bogată în leucocite-trombocite prezintă proprietăți excelente de lucru. Acest biomaterial este rezistent, puternic și flexibil, făcându-l ușor de manipulat. Poate fi tăiat la dimensiuni și este suficient de suplu pentru a se adapta la multe zone anatomice. Este de natură adezivă și foarte receptiv la sutură. În plus, există un timp de lucru amplu, deoarece L-PRF ™ este stabil la temperatura camerei timp de câteva ore.

IS220 IntraSpin™ System

Centrifuga IntraSpin™ este un dispozitiv medical din clasa a II-a. IntraSpin dispune de parametri de configurare specifici și a fost calibrată și testată pentru a asigura o separare corectă a sângelui și o consistență corespunzătoare a L-PRF™.

Produs de Intra-Lock International

 

 

 

 

 

 

 

 

Expression Box
Xpression™ Fabrication Kit este un kit proiectat pentru a optimiza ultima fază din procesul de producție de L-PRF™. Pistonul este conceput pentru a separa serul de cheagul de fibrină în mod controlat și pentru a forma un strat subțire și comprimat de LPRF ™, în timp ce sistemul piston-cilindru este utilizat pentru a crea dopurile de L-PRF™

BSCS … Foarfecă chirurgicală curbată
Utilă în faza de separare a cheagului de fibrină de globulele roșii și pentru a fragmenta membrana.
BSTF … Pensetă chirurgicală
Utilă pentru manevrarea
membranei.
BDBP … Compactor pentru
biomaterial și L-PRF
Permite compactarea materialelor de
umplere.
BDBC … Spatulă pentru
biomaterial și L-PRF
Utilă pentru poziționarea membranei de L-PFR in situ.
BRSSMT … Vas rotund din oțel
inoxidabil
BSSSMT … Vas dreptunghiular din
oțel inoxidabil

 

BTTRA … Suport pentru eprubete
BTLF … Garou Latex-Free
BVBC21G … Set compus din 24 de microperfuzoare (flururași) cu ac Vacuette®
  • Electricitate (AC) = Întrerupător Negru: Activ
  • Viteză = 2700 rotații pe minut
  • Timp = 12:00 minute
  • Apăsați butonul START
  • Capacul de la centrifugă se va deschide automat la sfârșitul ciclului.

 

După prima procedură, timpul și viteza vor fi memorate de centrifugă. Acești doi paramentri vor fi propuși automat la următoarea repornire în cazul în care nu au fost modificate setările (consultați manualul de utilizare al mașinii centrifuge).

Sterilizați toate instrumentele în autoclavă printr-un ciclu la o temperatură de 132/135° timp de 4 minute. Uscați timp de 30 de minute.

  • Recoltarea de sânge trebuie efectuată cât mai rapid posibil deoarece nu există în eprubetă niciun anticoagulant. Sângele va începe să se coaguleze în 1 sau 2 minute.
  • NU este indicat să se recolteze sângele cu ajutorul unei seringi.
  • Introduceți acul în venă. Introduceți eprubeta în interiorul holderului/vacutainerului, împingeți către fund și găuriți dopul. Sângele va începe să curgă automat. Când eprubeta este plină, îndepărtați-o și puneți-o pe următoarea.
  • Apoi puneți ambele eprubete în poziție opusă în interiorul echipamentului astfel încât rotorul să fieechilibrat. Închideți capacul mașinii centrifuge IntraSpin™, apăsați butonul “START” și centrifugați timp de 12 minute.
2 eprubete
4 eprubete
6 eprubete
8 eprubete  

Numărul de eprubete poate varia între un minim de 2 eprubete și un maxim de 8.

Eprubetele trebuie poziționate neapărat în centrifugă într-o poziție echilibrată, precum în imaginile de
mai jos, pentru a evita vibrații foarte mari ce ar putea influența calitatea membranei.

Centrifugați întotdeauna un număr par de eprubete. În cazul în care nu a fost recoltat sânge suficient,
umpleți o eprubetă cu apă și utilizați-o pentru a echilibra celelalte eprubete din centrifugă.

Închideți capacul și apăsați butonul Start.

Dacă sunt necesare mai mult de 4 eprubete de sânge, respectați următoarea procedură pentru a obține o bună coagulare de fibrină bogată în trombocite și leucocite:
• Poziționați primele 4 eprubete în centrifuga IntraSpin conform instrucțiunilor descrise anterior și apăsați START.
• Efectuați recoltarea de sânge pentru celelalte 2 sau 4 eprubete de care aveți nevoie și opriți centrifugarea în timp ce începeți să umpleți ultima eprubetă sau a șasea sau a opta.
• Introduceți ultimele eprubete în interiorul mașinii centrifuge, amintindu-vă să le poziționați în mod echilibrat. Închideți capacul și apăsați din nou tasta START, lăsând setarea la 12 minute și 2700 de rotații pe minut.
• La sfârșitul centrifugării, primele 4 eprubete vor fi centrifugate timp de aproximativ 1 minut în plus dar acest lucru nu va afecta calitatea cheagului de L-PRF.

Eprubete Intra-Lock pentru L-PRF (membrană)

Eprubete Intra-Lock pentru PRF- BLOCK (matrice os)

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.