Cum să scapi de ridurile de sub ochi: proceduri și tratamente de top

Zona ochilor este una dintre primele zone unde apar semne ale îmbătrânirii. Deoarece pielea din jurul ochilor este comparabil mai subțire, pot ușor apărea riduri, cearcăne sau pungi sub ochi. Mai jos am rezumat câteva dintre cele mai importante proceduri non-chirurgicale pentru a scăpa de ridurile de sub ochi.

Cele mai bune proceduri și tratamente cosmetice pentru a reduce ridurile de sub ochi

Relaxarea fibrelor de colagen și elastină cauzează riduri fine sub ochi. Cauzele principale pentru acestea sunt expunerea la soare, clipitul, zâmbetul și alte mișcări și contracții ale feței, precum și trecerea timpului, factori care contribuie împreună la apariția ridurilor. Iată câteva modalități de a reduce aceste defecte și beneficiile lor:

   1.Îngrijirea topică a pielii

  • Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este una dintre substanțele produse în mod natural de organism și se regăsește în cantități mari în piele, ochi și țesutul conjunctiv. Poate fi luat ca supliment, injectat, sub formă de seruri sau picături pentru ochi. Beneficiile sale majore sunt de a preveni uscarea pielii prin lubrifierea acesteia. Serurile cu acid hialuronic (HA) ajută pielea să rețină umiditatea și oferă zonei ochilor un aspect mai luminos. Același efect îl oferă și masca pentru ridurile de sub ochi. Cu toate acestea, dacă aplicarea topică a acidului hialuronic este benefică este un subiect în continuă dsezbatere, având în vedere că moleculele de HA din substanțele de îngrijire pot fi prea mari pentru a pătrunde în derm. De fapt, acidul hialuronic folosit în seruri sau creme nu poate pătrunde sub piele sau adăuga volum așa cum fac fillerele dermice. Acestea fac pielea să pară mai strălucitoare și mai netedă la suprafață, dar nu completează de fapt liniile sau pliurile. Rezultatele definitive sunt vizibile numai după utilizarea consecventă și prelungită a acestor produse topice, în timp ce substanțele de umplutură asigură îmbunătățiri imediate

  • Retinolul

Unul dintre cele mai importante ingrediente anti-îmbătrânire este retinolul, un derivat al vitaminei A. Acționează prin stimularea sintezei de colagen, de care avem cu toții nevoie pentru o piele cu aspect plin și pentru a reduce liniile fine și ridurile. Utilizarea unei creme de ochi pe bază de retinol ar putea ajuta la menținerea pielii ochilor mai fină și mai tânără.‍

  • Vitamina C

Un alt ingredient pentru îngrijirea pielii care încurajează sinteza colagenului și protejează împotriva factorilor de mediu periculoși este vitamina C.

    2.Fillerul dermic 

Fillerele dermice sunt mai eficiente pentru acoperirea liniilor mai adânci de sub ochi și sunt, de asemenea, unele dintre cele mai bune tratamente pentru această zonă. Aceste substanțe de umplutură reduc liniile fine și cearcănele. Lucrează bine și pentru a combate golurile de sub ochi, dar sunt cel mai bun tratament pentru ridurile de sub ochi la persoanele cu semne timpurii de îmbătrânire și stres. De obicei sunt reprezentate de injectări cu acid hialuronic sub ochi, în pielea dintre genele inferioare și pleoapele inferioare și rezultatele sunt de obicei imediate.

    3. Laserul

Tratamentul cu laser este deosebit de eficient pentru tratarea pielii îmbătrânite și deteriorate din jurul și de sub ochi. Ridurile fine sau adânci din jurul ochilor sau ridurile periorbitale pot fi tratate cu 

laserul erbium. Cu ajutorul microparticulelor de lumină, laserele vaporizează pielea deteriorată și promovează sinteza unor noi fibre de colagen și elastină. Cel mai mare beneficiu al acestui tratament laser este o zona minimă de ardere a pielii din cauza căldurii.Er: YAG 

   4. Peelingul chimic

Peelingul chimice reprezintă folosirea acidului tricloroacetic sau acidului glicolic pentru exfolierea straturile superioare ale pielii. Ridurile și liniile din jurul ochilor afectează de obicei straturile superioare ale pielii și, ca atare, acest tratament evidențiază pielea interioară mai netedă. Utilizarea acidului tricloracetic este cel mai bun tratament pentru cearcăne și este foarte eficient pentru reducerea liniilor fine de sub ochi. Cu toate acestea, are cea mai lungă perioadă de recuperare.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.