Masajul cu piatra Gua Sha

Masajul cu piatra Gua Sha a cucerit inimile multor femei din întreaga lume. Astăzi vă explicăm ce este un masaj Gua Sha, cum să folosiți o piatră Gua Sha și de ce merită să îl faceți!

Masajul Gua Sha se efectuează cu o piatră specială cu același nume. Placa Gua Sha este realizată din piatră naturală – jad sau cuarț roz. Acest masaj provine din vechea tradiție chinezească. Avantajele acestuia sunt îmbunătățirea circulației și drenajului limfatic și relaxarea minții.

Masajul feței cu o placă gua sha nu este recomandat persoanelor cu probleme de piele, de exemplu cu leziuni active sau cu pielea inflamată. În caz contrar, starea ei se va agrava și mai mult.

Cum se folosește piatra Gua Sha?

În primul rând, rețineți că masajul feței cu piatra Gua Sha ar trebui să fie una dintre etapele îngrijirii zilnice. Nu îl efectuați în timp ce lucrați în fața computerului sau în timp ce vizionați un film. Trebuie tratat ca un adevărat ritual în fața oglinzii.

Începeți prin îndepărtarea machiajului și curățarea pielii.

Apoi, aplicați pe față un ulei sau un ser. Vor asigura alunecarea corectă a pietrei în timpul masajului facial.

Începeți masajul Gua Sha de la gât, îndreptându-vă spre maxilar. Repetați această mișcare de mai multe ori pentru a masa bine această zonă.

Bărbia va fi plasată în golul format de vârfurile rotunjite ale gua sha care va aluneca până la urechi, urmând conturul maxilarului.

Din partea nasului până la tâmple puteți să vă ridicați obrajii cu piatra gua sha.

Pentru conturul ochilor glisați vârful rotunjit al gua sha din colțul interior al ochiului spre tâmple. Finalizați masând ușor tâmplele pentru un efect relaxant.

Coborâți vârful gua sha de-a lungul sprâncenelor până la tâmple, apoi glisați dinspre sprâncene până la linia părului.

 

masajul cu gua sha

Care sunt efectele masajului cu piatra gua sha?

  • Îmbunătățește fluxul limfatic,
  • Reduce ridurile fine,
  • Netezește pielea,
  • Îmbunătățește tensiunile pielii,
  • Relaxează mușchii feței,
  • Îmbunătățește ovalul feței,
  • Crește elasticitatea pielii,
  • Elimină cercurile întunecate de sub ochi,
  • Are un efect benefic asupra psihicului.

Cum îmi întrețin piatra gua sha?

Curățați gua sha în apă caldă cu un săpun ușor după fiecare utilizare, uscați gua sha și păstrați-o în cutia sau punga sa.

Ce piatră gua sha ar trebui să aleg?

Calitatea pietrei este esențială pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sale. Fiecare piatră gua sha are proprietăți energetice specifice.

Gua sha din cuarț roz, piatra iubirii, este legată de chakra inimii. Sporește încrederea și reduce stresul. Cuarțul are beneficii anti-îmbătrânire, calmante și decongestionante. Este aliatul pielilor mature și sensibile.

Gua sha în aventurină verde, piatra norocului, este un simbol al introspecției și prosperității. Aliat al pielii cu probleme (acnee, psoriazis, eczeme, rozacee …), este cunoscut pentru capacitatea sa de a purifica pielea și de a ameliora inflamația.

Gua sha din jad verde este piatra sănătății. Folosită pe piele, piatra de jad are un efect calmant asupra sistemului nervos și stimulează mușchii obosiți.

Cât timp și cât de des ar trebui să efectuați un masaj facial Gua Sha?

După cum am scris mai sus, este foarte important să vă concentrați pe deplin în timpul masajului facial cu piatra Gua Sha. Masajele mai frecvente înseamnă rezultate mai rapide. Cel mai bine este să efectuați masajul în fiecare zi, în timpul îngrijirii de seară și/sau dimineața. Repetați fiecare mișcare de aproximativ 10 ori. Ritualul ar trebui să dureze aproximativ 10-15 minute . Dacă nu aveți atât de mult timp, chiar și 5 minute în fiecare zi vor face o mare diferență pe care o veți observa în curând.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.