Terapia PRP – dispozitive și eprubete PRP Plasmogel

Terapia PRP a devenit una dintre cele mai recente tendințe în practicile cosmetice și medicale. Și nu este greu de înțeles de ce: terapia PRP Plasmogel are potențialul de a trata o mulțime de probleme, de la vindecarea rănilor până la rejuvenarea pielii. Dar succesul unui tratament PRP Plasmogel se bazează în mare măsură pe pregătirea PRP-ului și mai ales pe acele eprubete PRP necesare pentru a genera concentrația necesară de trombocite pentru o injectare. 

De ce eprubete aveți nevoie pentru terapia PRP?

În general aveți nevoie de o eprubetă sigilată în vid, care poate ține proba de sânge așa încât plasma să fie preparată și centrifugată, precum o eprubetă cu un gel de separare sau o soluție de citrat de sodiu. De asemenea, în funcție de tipul de kit PRP utilizat, este posibil să aveți la dispoziție unul sau mai multe tipuri de eprubete pentru a finaliza treaba.

În general, scopul preparării PRP este de a izola cu succes concentratul de trombocite din sânge de celulele albe, globulele roșii și de alți compuși găsiți în proba de sânge. Procesul este relativ simplu: obțineți proba de sânge, utilizați o forță de centrifugare pentru a izola trombocitele și apoi injectați serul înapoi în pacient.  Dar, în funcție de tipul de terapie cu plasmă bogată în trombocite, centrifuga și eprubetele utilizate pot varia. Cu toate acestea, există de obicei un singur tip de epubete care sunt utilizate pentru acest proces:

Eprubete PRP sigilate în vid cu gel separator și citrat de sodiu

PRP Plasmogelul implică extragerea sângelui de la pacient, plasarea acestuia într-o centrifugă, apoi extragerea concentratului de trombocite într-o seringă pentru tratament. Pentru proceduri ca acestea, o eprubetă de sânge sigilată în vid cu gel PRP sau anticoagulant cum ar fi citratul de sodiu – este o necesitate absolută. O eprubetă sigilată în vid minimizează riscul de contaminare fie a probei de sânge, fie a serului PRP odată ce centrifugarea este completă și garantează recuperarea ușoară a trombocitelor.

Majoritatea producătorilor de centrifuge pentru terapia vampir oferă instrucțiuni și recomandări detaliate cu privire la ce eprubete funcționează cel mai bine cu dispozitivele lor. În caz că eprubetele și centrifuga sunt de la distribuitori diferiți, puteți face următorul lucru pentru a preveni orice complicații: 

Verificați dacă forța de centrifugare este compatibilă cu eprubeta

Centrifugele PRP nu se rotesc în același mod: unele sisteme folosesc o rotație simplă sau dublă, în funcție de scopul lor final și de numărul de trombocite dorit. Acesta este motivul pentru care verificarea celor două sunt necesare pentru a preveni orice deteriorare a probei de sânge.

De ce este important să alegeți cele mai potrivite eprubete PRP Plasmogel 

Dacă orice centrifugă de laborator poate extrage plasma bogată în trombocite, de ce calitatea  eprubetei PRP este semnificativă?

Există trei motive principale pentru care contează: 

1. Previne contaminarea

Cea mai mare problemă care poate complica un tratament PRP este posibilitatea contaminării fie a probei de sânge, fie a serului PRP rezultat. Datorită naturii tratamentului, orice contaminare poate ajunge să îmbolnăvească pacientul sau să diminueze efectele tratamentului PRP. Alegerea eprubetei PRP potrivite (împreună cu menținerea unui mediu de lucru curat și steril) reduce drastic riscurile ca acest lucru să se întâmple. 

2. Garantează separarea clară a trombocitelor de alți compuși din sânge

O eprubetă simplă de laborator poate să izoleze unele trombocite dintr-o probă de sânge, dar este puțin probabil ca aceasta să fie evaluată pentru viteza necesară pentru a obține o probă de plasmă autologă potrivită.

3. Facilitează extracția trombocitelor

În cele din urmă, eprubetele sunt speciale pentru că pot separa trombocitele de restul eșantionului. Acest lucru accelerează procedura PRP și elimină posibilitatea de a introduce pacientului o probă săracă de plasmă, ceea ce poate afecta rezultatele tratamentului.  Pe măsură ce practicianul devine mai experimentat în prepararea PRP-ului, utilizarea instrumentelor și echipamentelor adecvate va fi indispensabilă.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.