Topul tendințelor în estetica medicală 2022

Estetica medicală a devenit, precum moda, o subcultură cu propriile valori, etici și manifestări care se schimbă anual. Dar cum a ajuns să fie o subcultură? Ei bine, acum câțiva ani, doar celebritățile apelau la intervențiile estetice și obișnuiau să le țină secret și să nu le menționeze în interviuri. Astăzi, celebritățile sunt tot mai vocale în privința acestora, ceea ce a ajutat la normalizarea și la pătrunderea intervențiilor estetice în rândul maselor de oameni, mai întâi printre femei, apoi printre bărbați.

Tendintețele estetice cresc pe ambele părți. Nu doar clientele urmează tendințe ci și medicii și furnizorii, pentru care tendințele se traduc prin respectarea unui cadru legal național și european tot mai strict, precum și respectarea unor valori morale și etice vehiculate doar prin viu grai.

Tendințe printre medici

Medicul estetician are, în 2022, nu doar sarcina de a satisface nevoia unui pacient de a arăta bine, ci chiar sarcina de a-i spune „nu” atunci când dorințele lui sunt de a „supra-volumiza” o zonă în mod nenatural, lucru care poate să nu fie în acord cu etica personală a medicului.

Medicul poate spune „nu”  când o intervenție i se pare nesigură pentru vârsta unui pacient, de aceea poate refuza, spre exemplu,  un adolescent. Toxina botulinică este tot mai căutată de adolescenți pentru a preveni semnele de îmbătrânire. Cu toate acestea, efectele pe termen lung nu au fost studiate și nu există dovezi substanțiale că această practică este sigură. Mai mult, mulți medici nu recomandă efectuarea acestei proceduri la persoane sub 18 ani.

E important să știi să spui „nu” individului nerezonabil și/sau instabil care se prezintă cu o tulburare dismorfică corporală (BDD) sau alte probleme emoționale care îl împing să meargă deseori la medic. Unele persoane sunt nemulțumite de rezultat chiar și după a 4-a rinoplastie. Când întâlnesc persoane de acest gen, mulți plasticieni le trimit să consulte mai întâi un psiholog și după să se întoarcă în cabinetul lor.

Medicul trebuie să folosească aparatură originală și nu contrafăcută. Mediul online este plin de medicamente și aparatură de acest gen, care ar putea tenta medicul, fiind vorba de un preț de achiziție mai mic.

Furnizorii de aparatură și consumabile medicale trebuie să utilizeze materiale eco-friendly în procesul de fabricație și să procure o modalitate de verificare a autenticității produselor către medic (vezi aplicația Vivacy)

Medicina estetică este o piață care va crește de la 37.880 milioane de dolari în 2020 la 118.900 milioane de dolari în 2026, conform Global Facial Aestethic Market Report 2022. Această creștere, spun specialiștii, este  datorată perioadei pandemice, când oamenii    au participat la mai multe întâlniri pe Zoom decât   în persoană și au avut posibilitatea să   își studieze fața și să își observe defectele    mai bine cu cu ajutorul camerei telefonului.

Tendințe printre pacienți

Fillerele cu aspect „fake” sunt de domeniul trecutului

În timp ce „buzele de pește” au devenit un stereotip pentru femeile  cu acid hialuronic în buze, aspectul natural este noua tendință. Verificați produsele de la Laboratoires VIVACY, care au lansat noi fillere dermice cu care se obțin rezultate naturale și  care au cea mai mare remanență de pe piață!

Conturarea corpului cu acid hialuronic

Corpul poate fi redefinit prin injectarea de acid hialuronic în zone cu denivelări inestetice mari, precum zona coapselor sau a fundului. Acidul hialuronic poate fi o soluție și pentru a ridica fundul sau sânii sau pentru a vă scăpa de vergeturi. Hyacorp investește ani de experiență pentru a livra cel mai bun filler pentru corp din lume.

Tratamentele combinate

Fie că este vorba de injectabile sau lasere, există multe beneficii în combinarea diferitelor proceduri. Credem cu tărie într-o abordare combinată care să vă ajute să vă atingeți obiectivele legate de piele în cel mai eficient mod. Uneori, neuromodulatoarele injectabile (adică Botox) și fillerele nu sunt suficiente. Suplimentând planul de tratament cu lasere sau tratamente cu radiofrecvență, pacienții se pot aștepta să obțină rezultatele dorite.

Rejuvenarea intimă

Tehnologia modernă poate oferi soluții pentru afecțiuni precum incontinența. Folosirea Jet Plasma for her 2 poate strânge mucoasa vaginului, ceea ce ajută la reducerea incontinenței de stres (o problemă uriașă pentru atât de multe femei) prin eliminarea presiunii de pe vezica urinară. Unele companii care produc acest gen de aparate cu laser sau radiofrecvență cu un dispozitiv de tip sondă pentru uz intern ajută, de asemenea, la îmbunătățirea uscăciunii vaginale, o problemă cu care se confruntă multe femei aflate la menopauză.

Sculptarea corporală non-invazivă

Din ce în ce mai mulți oameni caută modalități de a-și tonifia și sculpta corpul fără bisturiu. Tratamente precum Emslim Pro vor fi foarte populare în 2022. Această tehnologie arde țesutul adipos și tonifiază mușchii, fără pic de efort. Tratamentul este personalizabil și poate fi folosit asupra zonelor cărora pacientul are cea mai mare nevoie. În doar 6 ședințe de 30 de minute poți avea garantat un corp nou de care să fii mândru.

Pe data de 6 Noiembrie va avea loc cursul practic PRP în Stomatologie susținut de Dr. Ada Epistatu

Programul cursului: 10:30 – 18:30

Locație: Calea București nr. 74, Tunari (Ilfov-Bucuresti)

Taxa de participare: 2490 lei (TVA inclus)

TAXA ASIGURĂ:

Participarea la curs
O centrifugă XC 2415
O cutie de eprubete de 9 ml
Diplomă de participare

 

ÎNSCRIERE: 
📩cursuri@italtrade.ro
📞0736627525

*Locuri limitate
Respectăm toate normele de igienă și de siguranță împotriva răspândirii COVID-19
Numărul maxim admis de participanți la curs este 10 pentru a respecta normele de siguranță și de distanțare socială în condițiile actuale.